Wie zijn we?

 

Johanna Dumon

Johanna Dumon is de stuwende kracht achter In Balance. Jo heeft 25 jaar ervaring met het individueel begeleiden van mensen. Haar opleiding als logopediste, haar enorme knowhow en haar internationale opleiding als trainer in neuro linguistisch programmeren (NLP) zorgen voor een heel specifieke aanpak van communicatief leiderschap.

 

Mijn grootste passie is MENSEN laten groeien door ze in beweging te brengen. Bewegen is niet noodzakelijk fysisch bewegen. Mensen triggeren om ze te laten durven kijken naar zichzelf, te durven reflecteren, om zo te durven ontdekken wie ze zijn.
Deze missie zit in mijn genen, mijn opvoeding en mijn opleiding die ik volgde en nog steeds in ontwikkeling is. Ik DURF mij te onderscheiden van andere trainers, instituten en bedrijven omwille van mijn uitermate bezorgdheid voor de MENS in ontwikkeling.
 

 

Ilse Bal

Ilse Bal is VDAB Loopbaancoach, Development Coach en Communicatietrainer bij In Balance.

Haar opleidingen als ICF coach en NLP trainer en jarenlange ervaring als communicatie-expert staan garant voor een warme, professionele aanpak.

Haar overtuiging? Mensen die plezier hebben in hun werk, zijn geëngageerde medewerkers. Daarom gaat ze als Loopbaancoach samen met haar klanten op zoek naar hun talenten en mogelijkheden. Ze begeleidt hen naar een zinvolle baan, een job waarin ze in balans zijn met zichzelf en hun omgeving en kunnen groeien.

 

Daarnaast coacht ze ook mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Heeft u het gevoel dat u meer potentieel bezit dan wat anderen in u zien? Of dat u uzelf kleiner maakt dan u eigenlijk bent? Wilt u graag het maximale uit uzelf halen? Dat is precies waar Development Coaching om draait. Ilse haalt het beste in haar klanten naar boven door hen hun authentieke zelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Als Development Coach daagt ze haar klanten op een confronterende en veilige manier uit om een shift te maken in hun manier van denken. Ze leert hen de leiding te nemen over hun leven en het maximale uit zichzelf te halen. Dergelijk coachingtraject is een echte ontdekkingstocht waarbij u leert de illusies over uzelf en beperkende overtuigingen die u van u doel weghouden te herkennen en los te laten.

Als Development Coach begeleidt ze eveneens jongeren naar een zinvolle studiekeuze en leert ze hen hoe ze sneller, beter en leuker leren. Dat doet ze door hen efficiënte leerstrategieën aan te reiken. Mindmappen is één van de tools die ze gebruikt om het leereffect te vergroten.

 

Opleidingen:

  • Certified Trainer of NLP in the field of Business and Coaching, The Lazarus Consultancy, University of Surrey, Guildford (UK)
  • Facilitator iWam®, The Lazarus Consultancy x The Performance Solution, University of Surrey, Guildford (UK)
  • NLP Master Practitioner, Het Ontwikkelingsinstituut, Kapelle-Op-den-Bos.
  • ThinkBuzan Licensed Mind Mapping & iMindmap Instructor, Henley-on-Thames (UK)
  • Professional Coaching Skills, The Performance Solution, Bath (UK)
  • Facilitator Extended DISC®, The Performance Solution, Bath (UK)
  • Loopbaancoach, Open Mind, Lovendegem.
  • Integrale coach/Essentials, Your Coach, Gent.
  • Master Criminologische Wetenschappen, KU Leuven, Leuven.

 

Martine De Prijcker

Martine is een enthousiaste coach en trainer op vlak van communicatie en leadership bij In Balance. Ze geeft eveneens opleidingen en coachings in “Inspirerend presenteren”. Al deze opleidingen geeft ze zowel in het Nederlands als in het Frans.

Dankzij haar grote empathie, haar grondig opgebouwd opleidingsniveau en haar jarenlange ervaring - in de business én als trainer-coach- staat ze voor een sterk mensgerichte én resultaatgerichte aanpak.

 

 

Chez In Balance, Martine est une coach et une formatrice enthousiaste, notamment spécialisée dans les domaines de la communication et du leadership. Elle donne également des formations et des coachings sur le thème “Présenter d’une manière inspirante” tant en français qu’en néerlandais.

Sa grande empathie, son niveau de formation élevé et sa solide expérience - dans le business ainsi qu’en tant que formatrice-coach – lui permettent de développer une approche fortement orientée vers « l’humain » et vers les « résultats ».

 

Liesbeth Faelens

 Liesbeth is stemcoach en logopediste.

Ze behaalde haar diploma logopedie aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen in 2011. Datzelfde jaar behaalde ze ook haar postgraduaat in stemstoornissen.

Als logopediste/stemcoach heeft ze ervaring met professionele stemgebruikers, semi-professionele stemgebruikers en amateurs. Ze fungeert bij verscheidene theaterverenigingen als stem- en zangcoach. Verder geeft ze les in muziekscholen en volgt ze zelf naschools kunstonderwijs: toneel, woord en zang. Tijdens haar zangopleiding heeft ze les gekregen van gerenommeerde zangers en volgde ze een privé muziekopleiding op Jazzstudio in Antwerpen. Liesbeth participeerde als jongvolwassene aan de zomercursussen in Laine Theatre Arts in Surry, Epson waar ze proefde van musical op West End.

 

Dirk Cleppe

Dirk is arts (dokter in de genees- heel- en verloskunde. KUL) en behaalde eveneens een licentie in de Lichamelijke Opvoeding.
Hij is geneesheer specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie. Deze opleiding volgde hij in de universitaire ziekenhuizen te Leuven en in het Hôpital Hotel Dieu in Parijs.
Hij heeft een bijzondere erkenning als revalidatie-arts in de locomotorische, neurologische en cardiopulmonaire aandoeningen.

Als sportarts had hij onder andere jarenlang de verantwoordelijkheid voor de medische begeleiding van KSV Cercle Brugge en van BBC Oostkamp.

Hij deed een NLP opleiding bij Heart Systems - Paul Liekens (practitioner), Arcturus - Eric Schneider (Master en Trainersopleiding) en Ané Linden van het New-York Training Institute for NLP.

Als coach bij In Balance begeleidt hij vooral mensen met mentale en emotionele moeilijkheden waaraan een lichamelijke probleem mee verbonden is. Hij maakt mensen bewust hoe je via de mentale weg het lichamelijk functioneren kan beïnvloeden en omgekeerd.

Dirk biedt een ondersteunende rol op financial en managementniveau. Vanuit zijn functie als arts benadert hij de klanten vanuit een enorme zorg voor welbevinden. Vanuit duurzaamheid mensen de juiste coaching aanbieden en adviseren is zijn missie.