Algemene beschouwingen over personal coaching

 
Algemene beschouwingen over personal coaching

Personal Coaching is een vorm van individuele begeleiding die uitermate geschikt is om op korte termijn een maximaal resultaat te bereiken. Het doel van personal coaching is het verhogen van de persoonlijke effectiviteit en het bereiken van professionele doelstellingen.

Inzicht in persoonlijke kwaliteiten

Iedereen heeft een groot aantal persoonlijke kwaliteiten. Vele van die kwaliteiten kennen we, maar van andere hebben we helemaal geen besef dat we ze bezitten. Daardoor gebruiken we maar een deel van onze vaardigheden. Het ontdekken van die ongekende doelen vergroot onze mogelijkheden…

Inzicht in beperkende overtuigingen
beperkende overtuigingen zijn gedragspatronen, gevoelens en/of gedachten die ons belemmeren optimaal te functioneren. Hierdoor geraken we geblokkeerd. We krijgen het gevoel dat we niet meer vooruit komen. Bij personal coaching gaan we deze beperkende overtuigingen opsporen, mee leren omgaan en zelfs omvormen tot positieve tools. Hierdoor zien we terug een opening en ontwikkelen we keuzes.

Leren formuleren van gespecificeerde persoonlijke doelen (outcome)
De meeste bedrijfsleiders hebben wel een doel waar ze naar streven. Maar velen kunnen dit doel niet exact definiëren. Of hun ‘outcome’ is niet gespecificeerd. De ervaring leert dat, hoe beter een doel geformuleerd is, hoe meer kans we hebben om het ook te bereiken.

Welke voordelen biedt personal coaching?

1. De begeleiding gebeurt volledig op maat.
De persoonlijke vraag waarmee de bedrijfsleider komt, wordt samen met de trainer geanalyseerd. Er wordt samen een persoonlijke outcome geformuleerd en een individueel stappenplan opgemaakt. Door personal coaching kan de trainer dus optimaal inspelen op de specifieke noden.

2. Personal coaching biedt op korte termijn een maximaal resultaat
De begeleiding bij personal coaching is heel intensief en zeer persoonlijk. We bereiken dan ook zeer snel een merkbaar resultaat.
De hulp van een persoonlijke coach kan ingeroepen worden bij crisissituaties persoonlijk of binnen het bedrijf. Ook verdere persoonlijke groei en ontwikkeling als manager en als ‘mens’ (= groeien naar een hoger niveau) is een doel van deze vorm van coaching.

3. Optimale prijs/kwaliteit verhouding
Wat is de kost van een burn-out? Wat kost een slepend conflict binnen het bedrijf? Welk prijskaartje hangt er aan een motivatieverlies? Wat brengt het op als het rendement verhoogt?
Wat is het voor u waard om verder te werken aan uw persoonlijke groei? Wat is het u waard om in alle omstandigheden meer keuzemogelijkheden te ontwikkelen?
Personal coaching garandeert een snel en effectief resultaat met een snelle repercussie op het persoonlijk en professioneel functioneren. Door de persoonlijke en doelgerichte aanpak is er een grote return of investment!